Search
Close this search box.
ماندگاری کامپوزیت دندان

طول عمر کامپوزیت دندان + راهکارهای افزایش ماندگاری

طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟ آیا تا پایان عمر همراه ما خواهد بود؟ کامپوزیت دندان یکی از روش‌های پرطرفدار برای ترمیم دندان‌های آسیب دیده و زیباسازی لبخند است. در این روش از روکش‌های مختلف مانند سرامیک برای پوشش دندان‌ها استفاده می‌شود. عوامل مختلفی بر ماندگاری کامپوزیت دندان اثر دارند. مثلا عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، به روکش کامپوزیت آسیب می‌زند. تنها راه افزایش ماندگاری کامپوزیت، رعایت نکات توصیه شده توسط دندانپزشک است. در ادامه به عوامل تاثیرگذار بر طول عمر کامپوزیت اشاره می‌کنیم. همراه ما باشید.

ویدئوی کامپوزیت دندان کلینیک دندانپزشکی کوشا را مشاهده کنید:

00:23
truncate dir-rtl

فیلم کامپوزیت دندان

طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟

دانستن طول عمر کامپوزیت دندان برای متقاضیان این روش، بسیار مهم است. همانطور که گفتیم، فاکتورهای بسیار زیادی بر روکش‌های دندان موثر هستند، اما به طور کلی، حداقل زمان ماندگاری کامپوزیت حدود ۴ سال است. البته نمی‌توان برای همه افراد با هر نوع کامپوزیت، طول عمر یکسانی تعیین کرد؛ مثلا کامپوزیت بیسکو قطعا ماندگاری بیشتری دارد. با این حال، اگر تمام مراقبت‌ها را به درستی رعایت کنید، طول عمر کامپوزیت به ۷ سال هم می‌رسد. 

عوامل تاثیرگذار بر ماندگاری کامپوزیت دندان

عوامل بسیار زیادی بر طول عمر کامپوزیت دندان موثر هستند. تصور نکنید که تنها مهارت پزشک یا متریال به‌کار رفته در ماندگاری کامپوزیت اثر دارند، رعایت مراقب‌های بهداشتی و غذایی هم به اندازه مهارت پزشک اهمیت دارد. از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر ماندگاری کامپوزیت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

طول عمر کامپوزیت دندان

  1. مهارت و ظرافت کار دندانپزشک: اولین نکته موثر بر طول عمر کامپوزیت دندان، مهارت دندانپزشک است. تکنیک‌های قرارگیری کامپوزیت دندان به ظرافت بسیار زیادی نیاز دارند و حتی در صورت عدم رعایت اصول، می‌تواند به بافت لثه یا عاج دندان‌ها آسیب برسد. پس در قدم اول بهتر است به دنبال یک کلینیک معتبر و بهترین دکتر کامپوزیت باشید. 
  2. کیفیت مواد اولیه: حتما شما هم برخی از تبلیغات اینترنتی را دیده‌اید که قیمت‌های بسیار عجیب و ارزان برای کامپوزیت ارائه می‌دهند. بسیاری از افراد بی‌تجربه نیز گول تبلیغات را می‌خورند. اگر از متریال بی‌کیفیت برای کامپوزیت استفاده شود، در مدت زمان بسیار کوتاهی می‌افتد یا می‌شکند. به علاوه ظاهری بسیار مصنوعی برای دندان‌ها ایجاد می‌کند. در موارد شدیدتر، عفونت لثه در اثر مواد بی‌کیفیت نیز مشاهده شده است. 
  3. رعایت نکات بهداشت دهان و دندان: نکات بهداشتی دهان و دندان، مسواک زدن، دهانشویه، نخ دندان و… برای تمام افراد به ویژه افرادی که کامپوزیت دندان دارند لازم است. با خوردن غذا، لکه یا تیکه‌های کوچک غذا بین دندان‌ها باقی می‌ماند. در چنین شرایطی، باکتری‌های موجود در دهان فرصت را غنیمت شمرده و با تغذیه از باقی‌مانده غذا، واکنش‌هایی ایجاد می‌کنند که بر ماندگاری کامپوزیت تاثیر منفی می‌گذارد. به علاوه وجود لک روی دندان نیز سبب تغییر رنگ کامپوزیت می‌شود. 
  4. مصرف الکل و دخانیات: نیکوتین و رادیکال‌های آزاد موجود در دخانیات و الکل، علاوه بر تغییر رنگ کامپوزیت، آسیب زیادی به ساختار آن‌ها وارد می‌کنند. بهتر است مصرف الکل یا استعمال سیگار را به حداقل برسانید تا طول عمر کامپوزیت افزایش یابد.
  5. خوراکی یا نوشیدنی‌های رنگی: همه خوراکی‌هایی که ما می‌خوریم، رنگی هستند اما برخی مواد، رنگدانه‌های بیشتری دارند. قهوه، فست فودها، آب میوه و… از این دسته مواد هستند که به مرور زمان رنگ کامپوزیت را تغییر می‌دهند. برخی از افراد برای نوشیدنی‌ها از نی استفاده می‌کنند. بهتر است بدانید که استفاده منظم از نی، به تدریج سبب ایجاد چین و چروک در اطراف لب خواهد شد. 
  6. جویدن: اگر تا قبل از کامپوزیت دندان به جویدن یخ علاقه داشتید، بهتر است از این به بعد فراموشش کنید! درست است که کامپوزیت‌های دندان مقاوم هستند و شاید با چند بار جویدن یخ دچار مشکل نشوند، اما جویدن خوراکی یا حتی اشیا سخت، استحکام کامپوزیت را کاهش می‌دهد. حتی برخی از دندانپزشکان توصیه می‌کنند که برای خوردن میوه‌های سخت مانند سیب یا هویج، آن‌ها را رنده کنید. 

بیشتر بخوانید: تفاوت کامپوزیت و لمینت دندان

آیا کامپوزیت دندان دائمی است؟ 

متاسفانه کامپوزیت دندان دائمی نیست و در بهترین حالت هفت سال ماندگاری دارد. با رعایت مواد بالا می‌توانید طول عمر کامپوزیت را افزایش دهید و حتی تا ده سال یا بیشتر هم برسانید. لازم است که به طور مرتب برای چکاپ به دندانپزشک مراجعه کنید تا در صورت آسیب‌دیدگی، کامپوزیت ترمیم شود. این شما هستید که با رعایت نکات مراقبتی، طول عمر کامپوزیت خود را تعیین می‌کنید. 

سوالات متداول

آیا کامپوزیت به دندان‌ها آسیب می‌زند؟

کامپوزیت هیچ آسیبی به دندان‌های اصلی وارد نمی‌کند. در برخی موارد، ممکن است نیاز به تراش دندان باشد، این تراش هیچ آسیبی به اعصاب و مقاومت دندان نمی‌رساند. به ویژه اگر دندانپزشک ماهر باشد، خیالتان از بابت ایمن بودن کامپوزیت دندان راحت باشد. 

آیا کامپوزیت دندان درد دارد؟

فرآیند کامپوزیت دندان، درد ندارد و طبق صلاحدید دندانپزشک، ممکن است از داروهای بی‌حسی استفاده شود. پس از اتمام جلسه کامپوزیت، دندان‌ها حساس‌تر می‌شود. در چنین شرایطی ممکن است حین خوردن غذا یا نوشیدنی، احساس درد کنید. استفاده از خمیر دندان‌های ضد حساسیت تا حدودی درد را کاهش داده و پس از چند هفته به طور کامل برطرف می‌شود. 

آیا کامپوزیت دندان می‌شکند؟

پاسخ این سوال به عوامل مختلفی بستگی دارد. معمولا متریال‌های ارزان قیمت مقاومت کمتری داشته و ممکن است بشکند. اما اگر از کامپوزیت مناسب استفاده کرده و نکات مراقبتی را به خوبی رعایت کنید، امکان شکستن کامپوزیت دندان بسیار کم است. 

نتیجه‌گیری

در این مقاله به روش‌های افزایش طول عمر کامپوزیت دندان پرداختیم. مهم‌ترین نکته، انتخاب پزشک ماهر و رعایت نکات مراقبتی است که ماندگاری کامپوزیت را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر از ظاهر یا رنگ دندان‌های خود راضی نیستید، بهترین انتخاب کامپوزیت دندان خواهد بود. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط