Search
Close this search box.
هوم بلیچینگ

همه چیز درباره بلیچینگ دندان در خانه

بلیچینگ دندان در خانه راهی است که برای از بین بردن لک‌های روی دندان‌ها و سفید کردن و درخشان‌تر کردن آن‌ها استفاده می‌شود. شما می‌توانید بلیچینگ را در مطب یا خانه خود با روش‌های گوناگونی انجام دهید. با انجام بلیچینگ در خانه با رعایت نکاتی ضروری می‌توانید به راحتی در کوتاه‌ترین زمان ممکن دندان‌های خود را سفید کنید و از شر لکه‌های زرد روی آن‌ها خلاص شوید. در این مقاله سعی داریم اطلاعاتی را در رابطه با انواع بلیچینگ‌های خانگی، اقدامات قبل از انجام آن، مزایا و معایب استفاده از آن را در اختیارتان قرار دهیم.

بلیچینگ دندان در خانه

بلیچینگ دندان در خانه چیست؟

بلیچینگ دندان در خانه بهترین و راحت‌ترین راهکار برای دستیابی به دندان‌های سفید و بدون لک است. محصولاتی که برای بلیچینگ دندان به کار گرفته می‌شوند بر پایه پراکسید هیدروژن تولید شده‌اند تا لکه‌های زردی که روی دندان‌هایتان با گذشت زمان به وجود آمده را از بین ببرند. از آنجایی که هنگام بلیچینگ در منزل هیچ دکتر یا پزشک متخصصی بر کار شما نظارت ندارد، پراکسید هیدروژن موجود در محصولات بلیچینگ خانگی بین 3 الی 15 درصد است تا از به وجود آمدن مشکلات و خطرات استفاده بلیچینگ مانند سوختن لثه جلوگیری شود.

هنگام استفاده از محصولات بلیچینگ در خانه حتماً دستور کار با آن را با دقت بخوانید و اقدامات لازم قبل از بلیچینگ را انجام دهید تا مشکلی برایتان به وجود نیاید. توجه داشته باشید که استفاده مداوم یا طولانی از مواد بلیچینگ باعث بهتر شدن و جوابدهی سریع‌تر نمی‌شود و برای استفاده از مواد بلیچینگ باید طبق دستور کار مراحل را پیش ببرید.

اقدامات لازم قبل از بلیچینگ دندان در منزل

لازم است پیش از اقدام به انجام بلیچینگ دندان در خانه، از سلامت دندان‌هایتان اطمینان داشته باشید و اگر دندان پوسیده دارید، حتماً آن را ترمیم کنید؛ زیرا انجام بلیچینگ به هر روشی باعث حساسیت در دندان‌ها می‌شود. همچنین اگر دندان‌هایتان سالم باشند، عوارض و سایر مشکلات بلیچینگ به حداقل‌ترین حالت ممکن می‌رسد. جالب است بدانید که بلیچینگ به هر روشی فقط روی دندان طبیعی تأثیر گذار است و بر دندان‌های لمینت، روکش، پرشده و قسمت‌ زرد ریشه بی تاثیر است. اگر می‌خواهید بلیچینگ دندان‌هایتان بهتر جواب دهد، پیشنهاد می‌شود قبل از اقدام به آن دندان‌هایتان را در صورت وجود جرم، جرم‌گیری کنید.

بیشتر بخوانید: هزینه بلیچینگ دندان

مزایای بلیچینگ دندان در منزل

مزایای بلیچینگ دندان در منزل

مزایا بلیچینگ دندان در خانه به شرح زیر است:

·   دیگر نیاز نیست برای سفید کردن دندان خود به مطب مراجعه کنید.

·   به نسبت بلیچینگ دندان توسط پزشک مقرون به صرفه‌تر است.

·   این امکان به شما داده می‌شود تا به هر اندازه‌ای که دوست دارید، دندان‌ها خود را سفید کنید.

·   پزشکان در مطب برای جلوگیری از مالیدن ژل به لثه از وسیله‌ای پلاستیکی با نام رابر دم استفاده می‌کنند که تحمل آن برای برخی افراد سخت است ولی از آنجایی که برای بلیچینگ دندان در منزل نیاز به این وسیله نیست، روش خانگی برای اینگونه افراد قابل تحمل‌تر است.

بلیچینگ دندان در خانه چگونه انجام می‌شود؟

‌برای انجام بلیچینگ دندان در خانه روش‌های مختلفی وجود دارند که می‌توانید بدون مراجعه به پزشک به راحتی در منزلتان دندان‌هایتان سفید و درخشان کنید. شما می‌توانید با استفاده از ژل سفید کننده، چسب سفید کننده دندان، بلیچینگ با ژل و پلاک، خمیردندان‌های سفید کننده یا قلم سفید کننده دندان، به بلیچینگ کردن دندان‌هایتان بپردازید.

نحوه استفاده از ژل یا سفید کننده دندان بدین صورت است که در ابتدا مقداری از آن را به طور مستقیم باید روی دندان بمالید. این محصول را باید با فرچه مخصوص یا چسب به مدت 1 الی دو بار در روز برای 10 روز الی 2 هفته استفاده کنید. نتیجه آن با توجه به میزان نگهداری شما 4 ماه یا حتی بیش از 4 ماه باقی می‌ماند.

جهت انجام بلیچینگ دندان در خانه با استفاده از ژل پلاک، باید ژل را درون پلاکی که به شما می‌دهند بریزید و پلاک را در تماس با دندان‌هایتان قرار دهید. با توجه به محصولی که خریداری کرده‌اید، پلاک حاوی ژل باید در روز یک الی چند ساعت روی دندان‌های شما بماند. این کار را می‌توانید به مدت 4 هفته انجام دهید. البته هنگام استفاده از ژل و پلاک باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر پلاک به سایز دندان‌های شما نخورد، ممکن است ژل روی لثه‌ بریزد و باعث سوختن یا التهاب آن شود.

مراقبت‌های بعد از بلیچینگ در منزل

اگر در خانه اقدام به بلیچینگ دندان کرده‌اید نیاز است به نکات زیر توجه داشته باشید تا مشکلی برای لثه و دندان‌هایتان به وجود نیاید:

  • از نوشیدن انواع نوشیدنی‌های رنگی و گرم مانند چای، قهوه و غیره جداً خودداری کنید.
  • استعمال دخانیات و سیگار هنگام استفاده از بلیچینگ در منزل مطلقاً ممنوع است.
  • دندان‌‌هایتان را هر روز و همچنین پس از انجام بلیچینگ مسواک بزنید.
  • استفاده از نخ دندان ضروری است.

معایب بلیچینگ دندان در خانه

عوارض بلیچینگ دندان در خانه به شرح زیر است:

  • اگر حساسیت دندان یا لثه دارید، امکان دارد هنگام استفاده از محصولات بلیچینگ در خانه مواد شیمیایی روی لثه شما بریزد و باعث تحریک حساسیتش شود.
  • احتمال سوختن لثه توسط مواد شیمیایی وجود دارد.
  • برخی از محصولات بلیچینگ در خانه ممکن است باعث کم شدن یا حتی در برخی مواقع از بین رفتن مینای دندانتان شوند.
  • از آنجایی که تمامی مراحل بلیچینگ در منزل به عهده خودتان است و هیچ پزشکی بر شما نظارت ندارد، به دلیل نداشتن تجربه و علم کافی امکان دارد با مشکلی مواجه شوید که راه حل آن را نمی‌دانید.
  • از دیگر معایب بلیچینگ در خانه مدت زمان طولانی آن برای جوابدهی است؛ به همین دلیل برای افرادی که می‌خواهند فوراً دندان‌هایشان سفید شود، پیشنهاد می‌شود به پزشک مراجعه کنند.
  • اگر بخواهید برای بلیچینگ دندان در خانه از روش ژل و پلاک استفاده کنید، ممکن است پلاک هم سایز با دندان‌هایتان نباشد؛ در این صورت ژل از پلاک بیرون می‌زند و در معرض تماس با لثه قرار می‌گیرد که می‌تواند لثه شما را بسوزاند یا حتی باعث تاول زدن آن شود.

سوالات متداول بلیچینگ دندان در خانه

مواد بلیچینگ خانگی چه مدت باید روی دندان بماند؟

برای پاسخ به این سوال باید به دستور کار موادی که تهیه کرده‌اید رجوع کنید و مطابق آن مراحل را پیش ببرید.

آیا نتیجه بلیچینگ خانگی دوام بالایی دارد؟

خیر، به طوری کلی ماندگاری بلیچینگ دائمی نیست و بیشتر مراقبت شما بستگی دارد.

قبل از استفاده بلیچینگ خانگی به چه نکاتی باید توجه داشته باشیم؟

جهت اطلاع از نکات ضروری قبل از استفاده بلیچینگ به تیتر اقدامات لازم قبل از بلیچینگ دندان خانگی مراجعه کنید.

نتیجه گیری

همانطور که دانستید بلیچینگ دندان در خانه برای از بین بردن لکه‌های زرد دندان و سفید کردنشان انجام می‌شود که حالت دائمی ندارد و ماندگاری آن به میزان مراقبت خودتان بستگی دارد. روش‌های گوناگونی برای انجام بلیچینگ در خانه وجود دارند که شما می‌توانید با رعایت نکاتی به راحتی در کمترین زمان ممکن دندان‌هایتان را سفید و درخشان کنید. توجه داشته باشید که قبل از اقدام به بلیچینگ باید ندان‌هایتان سالم باشند زیرا بلیچینگ روی دندان های آسیب دیده عمل نمی‌کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط