Search
Close this search box.
آسیب به مینای دندان از عوارض بلیچینگ دندان

عوارض بلیچینگ دندان که از آن بی خبر هستید

عوارض بلیچینگ دندان معمولا محدود به درد و حساسیت بوده و خطرات حادی به همراه ندارد. البته به شرطی که توسط یک دندانپزشک حرفه‌ای و داخل کلینیک انجام شود و بیمار، مشکلات دندان یا لثه نداشته باشد. مواد بلیچینگ دندان ممکن است باعث سوزش و حساسیت مینای دندان شود. به همین علت ممکن است سوختگی یا درد به همراه داشته باشد. گاهی اوقات همین مواد بلیچینگ باعث ایجاد حساسیت و واکنش‌های آلرژیک می‌شود. برای کاهش عوارض و خطرات ناشی از بلیچینگ کردن دندان، مراجعه به کلینیک دندانپزشکی معتبر و انجام آن توسط دندانپزشک با سابقه و متبحر، الزامی است.

عوارض بلیچینگ دندان

آیا بلیچینگ دندان عوارض دارد؟

عوارض بلیچینگ دندان به طور معمول کم بوده و در حدی نیست که بسیار آزاردهنده باشد. با این حال هر نوع خدمات درمانی و زیبایی دندان، ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد. بلیچینگ کردن دندان هم از این امر مستثنی نیست. عوارض بلیچینگ کردن دندان معمولا عمومی بوده و ممکن است هر فردی را درگیر کند. مگر آن که شخصی بیماری‌های مربوط به دهان و دندان داشته باشد و بلیچینگ، حساسیت و درد آن رو بیشتر کند. اگر بلیچینگ در کلینک‌های دندانپزشکی تخصصی و توسط دندانپزشک با تجربه انجام شود، معمولا عوارضی به همراه نخواهد داشت.

مهم ترین عوارض بلیچینگ دندان

شایع‌ترین عوارضی که از بلیچینگ کردن دندان می‌توان نام برد، حساسیت دندان است. از آن جایی که مواد بلیچینگ به داخل مینای دندان و عاج آن نفوذ می‌کند، ممکن است باعث حساسیت شود. در این حالت مینای دندان و عاج آن دچار حساسیت شده که در نهایت عصب دندان‌ها را تحریک کرده و باعث درد می‌شود. با سرد و گرم شدن دندان، حس درد تیزی روی عصب دندان احساس خواهد شد. این درد حاصل از حساسیت، نهایت تا 2 الی 3 روز بعد از بلیچینگ کردن برطرف می‌شود.

تحریک شدن لثه

از عوارض بلیچینگ دندان می‌توان به تحریک شدن لثه هم اشاره کرد. مواد بلیچینگ همانطور که برای دندان‌ها حساسیت ایجاد می‌کند، باعث تحریک و حساسیت لثه هم می‌شود. مواد بلیچینگ باعث تورم، خارش، قرمزی، درد و سوزش می‌شوند. همچنین ممکن است افرادی که التهاب لثه دارند یا لثه آن‌ها ضعیف است، تحریک پذیرتر بوده و حساسیت بیشتری احساس کنند.

بیشتر بخوانید: هزینه بلیچینگ دندان

حساسیت دندان

از عوارض بلیچینگ دندان که ممکن است اکثر بیماران بعد از انجام آن تجربه کنند، درد و حساسیت است. در برخی موارد عوارض بلیچینگ کردن جزئی و در موارد دیگر که بیمار دندان و لثه‌های حساسی داشته باشد، ممکن است حاد به نظر برسد.

حساسیت دندان از عوارض بلیچینگ دندان

سوختگی لثه

یکی دیگر از عوارض بلیچینگ دندان که برای افرادی با حساسیت بالا به وجود می‌آید، احساس سوختگی در ناحیه لثه است. البته این عارضه چندان رایج نیست. از آن جایی که مواد بلیچینگ برای سفید کردن دندان معمولا کمی تند و تیز هستند و مستقیم با دندان و بافت لثه در ارتباط خواهند بود، ممکن است لثه را دچار سوختگی کند. منظور از سوختن لثه، سوختگی به صورت فیزیکی نیست.

بلکه به این معناست که لثه بعد از تماس با مواد بلیچینگ، احساس داغی و سوزش می‌کند. علاوه بر آن، امکان دارد که بعد از خوردن غذاهای خیلی سرد یا داغ، همچنین نوشیدنی‌های گازدار و داغ، لثه دچار التهاب و تورم شود. برخی افراد که حساسیت بیشتری نسبت به مواد بلیچینگ کردن دندان دارند، ممکن است در حین صحبت کردن هم حس سوختگی در لثه‌های خود داشته باشند.

چنانچه به بهترین دکتر بلیچینگ دندان مراجعه کنید مشکلاتی از این دست برای شما پیش نخواهد آمد.

آسیب دیدن مینای دندان

از کم احتمال‌ترین عوارض بلیچینگ دندان، آسیب دیدن مینای دندان است. البته به این معنی نیست که تمام مینای دندان از بین برود. بلکه تنها بخشی از مینای دندان که به مدت طولانی با مواد بلیچینگ در تماس باشند، دچار آسیب خواهند شد. به همین دلیل، تبحر دندانپزشک در بلیچینگ کردن دندان مهم است. اگر مواد بلیچینگ به مقدار زیاد یا مدت طولانی بر روی دندان باقی بماند، باعث از بین رفتن مینای دندان و همچنین آسیب دیدن آن‌ها خواهد شد. البته مواد بلیچینگ خیلی قوی نیستند که بتوانند به داخل دندان نفوذ کرده و باعث آسیب به بافت دندان یا از بین رفتن مینا شوند.

واکنش های آلرژیک یا حساسیت زا

برخی از افراد نسبت به موادی که در دندانپزشکی در حوزه خدمات درمانی و زیبایی انجام می‌شود مورد استفاده قرار می‌گیرند، حساسیت دارند. همین حساسیت منجر به بروز واکنش‌های آلرژیک در ناحیه دهان و دندان می‌شود. به عنوان مثال برخی بیماران سوختن زبان، لثه و انتهای حلق خود را از عوارض بلیچینگ دندان گزارش می‌دهند. گاهی اوقات ممکن است در افرادی که سابقه آلرژی دارند و نسبت به مواد بلیچینگ کردن دندان حساس هستند، عوارض بلیچینگ دندان مانند دشواری در تنفس یا بروز جوش و کهیرهای پوستی در ناحیه صورت و بدن گزارش شود. بیمارانی که به این مرحله از حساسیت می‌رسند، باید برای معاینه سریعا به متخصص دندانپزشک مراجعه کنند.

زبر شدن دندان ها

یکی دیگر از مواردی که ممکن است افراد در هنگام بلیچینگ کردن دندان و بعد از آن احساس کنند، حالت زبری روی دندان‌ها است. دندان‌ها به دلیل مواد خاصی که در مواد بلیچینگ وجود دارند، حالت زبری و کمی حس گس بودن به بیمار می‌دهند. گاهی اوقات این مشکل ممکن است بعد از یک روز برطرف شود و جدی نباشد. در غیر این صورت بیمار برای جلوگیری از عوارض بلیچینگ دندان مانند زبری، بهتر است برای معاینه به متخصص دندانپزشک مراجعه نماید.

بیشتر بخوانید: تفاوت بلیچینگ و جرمگیری دندان

عوارض بلیچینگ دندان دائمی است یا موقتی؟

عوارض بلیچینگ دندان اگر در کلینیک دندانپزشکی معتبر و توسط دندانپزشک متخصص و باتجربه انجام شود، معمولا کم خطر و موقتی خواهد بود. حتی ممکن است بیشتر بیماران هیچ گونه عارضه خاصی احساس نکنند. کلینیک دندانپزشکی کوشا مجهز به بهترین ابزارهای دندانپزشکی نوین و پیشرفته، بهترین دندانپزشکان را دارد که در ارائه خدمات درمانی و زیبایی بسیار متبحر و باتجربه هستند. بلیچینگ کردن دندان در کلینیک کوشا، نه تنها عوارض حادی به دنبال نداشته، بلکه رضایت اکثر بیماران را نیز جلب کرده است.

سوالات متداول

برای درد ناشی از عوارض بلیچینگ دندان چه مسکنی مصرف کنیم؟

معمولا درد بعد از بلیچینگ چندان حساس نخواهد بود. با این حال می‌توان با تجویز دندانپزشک، داروهای مسکنی مانند استامینوفن، مفنامیک اسید و… مصرف کرد.

آیا می‌توان با فلوراید، حساسیت بعد از بلیچینگ را از بین برد؟

بله معمولا دندانپزشک با فلوراید، تلاش می‌کند تا در مرحله آخر بلیچینگ، حساسیت دندان را از بین ببرد یا کمتر کند.

آیا می‌توانیم همه دندان‌ها را بلیچینگ کنیم؟

خیر فقط دندان‌های طبیعی قابل بلیچینگ کردن هستند.‌ دندان‌های مصنوعی یا ایمپلنت شده قابل بلیچینگ کردن نخواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط