Search
Close this search box.
شایع ترین عوارض لمینت دندان

عوارض لمینت دندان که از آن بی خبر هستید!

یکی از شایع ترین عوارض لمینت دندان لب پریدگی، تغییر رنگ و ترک است که به دلیل نداشتن اطلاعات کافی از شیوه‌ صحیح مراقبت از لمینت دندان اتفاق می افتد. در این مقاله سعی بر آن است، ضمن اطلاع رسانی از عوارض و معایب لمینت دندان شیوه صحیح نگهداری و مراقبت از لمینت را کامل اطلاع دهیم تا اگر نسبت به انجام لمینت دچار شک هستید، آگاهانه تصمیم بگیرید و دچار نارضایتی از لمینت دندان نشوید و در آینده ی نزدیک با کمترین عوارض لمینت دندان روبرو شوید و از طرح زیبای لبخندتان بتوانید، لذت زیادی ببرید.

عوارض لمینت دندان

عوارض شایع لمینت دندان چیست؟

لمینت دندان اگر در یک کلینیک معتبر و زیر نظر دندانپزشک ماهر انجام شود، عوارضی با خود به همراه ندارد. در عیر این صورت ممکن است عوارض و مشکلاتی ایجاد شود که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم:

تراش مینای دندان

از عوارض شایع و مهم لمینت کردن دندان، تراش دادن سطحی مینای دندان است. در صورت تراشیدگی بیش از حد دندان شما مجبور هستید که همیشه از لمینت یا کامپوزیت ونیر استفاده کنید و امکان حذف لمینت وجود ندارد. پس با معاینه دقیق نزد یک دندان پزشک حاذق باید اول از میزان سطح سلامت مینای دندان تان آگاه شوید تا در صورت صلاحدید لمینت انجام شود و همچنین میزان تراش دندان بسیار کم باشد.

آسیب پذیری لثه و افزایش حساسیت دندان‌ ها

با قرار دادن لمینت ممکن است، لثه کمی دچار التهاب و سوزش شود که باید با پزشکتان در میان بگذارید تا راه های کاهش التهاب را به شما اطلاع دهد؛ اما بهتر است از شوینده دهان و دندان یا آب نمک ملایم استفاده کنید.

از طرف دیگر، خوراکی های سرد و گرم منجر به حساسیت شدید دندان ها می‌شود و مشکلاتی مانند حس تیرکشیدن در مینای دندان، تورم و سوزش لثه را به وجود می آورند. البته، این عارضه همیشگی نیست و با گذشت زمان کمتر می‌شود و از بین می رود.

تغییر رنگ

اگر جنس لمینت دندان مناسب نباشد، خوردن قهوه، چای، سیگار کشیدن، استعمال دخانیات و… منجر به تغییر رنگ لمینت دندان در طول زمان خواهد شد. پس بهتر است مصرف این مواد را به حداقل برسانید.

پیشگیری از بروز عوارض لمینت دندان

پوسیدگی دندان

لمینت به خودی خود منجر به پوسیدگی دندان نمی‌شود، مگر آنکه دندان پزشکی که انتخاب کرده اید بی تجربه باشد و ابزارها و تجهیزات لازم استفاده نکرده باشد. در این شرایط ممکن است، در هنگام نصب و استفاده از مواد نامرغوب دندان ها دچار پوسیدگی و آسیب شوند؛ اما اگر شما بعد از خوردن غذا به خوبی مسواک نزده باشید، در این شرایط ممکن است که مواد غذایی در لبه های لمینت گیر کند و با گذشت چند وقت، پلاک ها شکل بگیرند و دچار پوسیدگی دندان شوید.

افتادن فاصله بین لمینت و دندان

اگر شما جزو آن دسته از افرادی باشید که مسواک را محکم برروی دندان ها می کشند، باید بدانید این کار در آینده بین دندان های تان فاصله می اندازد که ظاهر بدی برای دندان های شما ایجاد خواهد کرد. توجه داشته باشید که لمینت نمی تواند فاصله بین دندان های عقبی را پر کند و تنها کاربرد آن برای پر کردن فاصله بین دندان های جلویی ست که در صورت رعایت نکردن اصول مراقبتی ممکن است، بین دندان ها فاصله ایجاد شود.

بیشتر: انواع لمینت دندان

روش های پیشگیری از بروز عوارض لمینت دندان

انتخاب کلینیک دندانپزشکی معتبر

استفاده از مواد مرغوب با ماندگاری طولانی و و در کاهش عوارض لمینت دندان موثر است. برای بهره مندی از این مزایا، لازم است تا به بهترین کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید.

انتخاب رنگ مناسب و طبیعی لمینت که متناسب با پوست شما است باید افزایش رضایت شما از نتیجه خواهد شد.

اولین گام: رعایت بهداشت دهان و دندان

حداقل 2 بار در روز مسواک بزنید و حتماً از نخ دندان استفاده کنید. مسواک مخصوص لمینت باید حتماً نرم باشد. از مسواک های سفت جداً خودداری کنید؛ چون باعث آسیب و خط افتادگی لمینت می‌شود. سر مسواک را گرد انتخاب کنید.

دومین گام: پرهیز از فشار دادن اجسام سخت با دندان

از جویدن ناخن و فشار دادن خودکار و مداد در بین دندان ها یا دندان قروچه کردن، فشار دادن زبان و فشار برروی دندان ها جداً خودداری کنید؛ زیرا مقاومت دندان معمولی و طبیعی را ندارد.

سومین گام: به حداقل رساندن استفاده از خوراکی های رنگی

خوردن مواد غذایی که شامل رنگدانه های غنی است، ممکن است منجر به تغییر رنگ و تیره‌گی لمینت شود. قهوه، چای و نوشابه جزو این دسته از خوراکی ها هستند؛ همچنین باید از خوردن چیزهای سخت و سفت خودداری کنید؛ زیرا مقاومت لمینت مانند دندان طبیعی نیست و نباید تخمه بجوید و سیب گاز بگیرید؛ چون ممکن است، لمینت آسیب ببیند و در اصطلاح لب پر شود و به دندان ها و لثه آسیب بزند.

چهارمین گام: حساسیت به لب پریدگی و ناهمواری های لمینت

اگر لمینت شما دچار ناهمواری، لب پریدگی و قرار گیری نادرست دندان ها بر روی هم است، نسبت به درمان آن عجله کنید تا دچار آسیب های جدی به دهان و دندان تان نشود.

پنجمین گام: معاینه منظم دندان پزشکی

معاینه حضوری حداقل هر شش ماه یکبار لازم و ضروری است.

ششمین گام: اطمینان از سلامتی ریشه های دندان

قبل از لمینت حتماً از سلامت ریشه کامل دندان هایتان مطمئن شوید و اگر دچار خرابی و پوسیدگی ست، درمان را کامل کنید.

جمع بندی

با توجه به مطالبی که ارائه شد، هرکسی که می خواهد لمینت دندان کند. ابتدا، باید اول از سلامت دهان و دندان خود مطمئن شود و اگر به هر دلیلی مانند دندان های شکسته و کج، بد فرم یا از افتادن لک و فاصله بین دندان ها احساس نارضایتی کرد، با انجام معاینات دقیق پزشکی از سلامت لثه ها و دهان و اندازه ی فک باید مطمئن شود. سپس با خیال آسوده می‌تواند، لمینت دندان کند و با به کار بردن روش های مراقبت از لمینت، عوارض و معایب لمینت دندان را کاهش دهد؛ زیرا بیشتر این عوارض موقتی و قابل درمان است و بعد از گذشت چند وقت کوتاه درمان می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط