Search
Close this search box.
ممنوعیت غذایی بعد از کامپوزیت دندان

غذا خوردن بعد از کامپوزیت دندان امکان پذیر است؟

غذا خوردن بعد از کامپوزیت دندان یکی از ابهامات افرادی است که دندان های خود را کامپوزیت کرده اند. برای غذا خوردن پس از انجام کامپوزیت لازم است به نکات بسیار مهمی توجه داشته باشید. در این راستا توصیه داریم مصرف مواد غذایی سفت و نوشیدنی های تیره رنگ را فراموش کنید. نوشیدنی های تیره رنگ موجب زردی دندان ها شده و مواد غذایی سفت نیز زمینه های شکستن روکش کامپوزیت ها را فراهم می سازند. در ادامه این نوشتار به بررسی هرچه بیشتر مواد غذایی ممنوعه بعد از کامپوزیت خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

غذا خوردن بعد از کامپوزیت دندان

برای درخواست مشاوره تلفنی رایگان فرم زیر را پر کنید.

خوردن چه غذاهایی بعد از کامپوزیت دندان ممنوع است؟

برای غذا خوردن بعد از کامپوزیت دندان لازم است به نکات بسیار مهمی توجه داشته باشید. در این بخش از نوشتار خود قصد داریم تا به بررسی غذاها و نوشیدنی هایی بپردازیم که نباید پس از انجام ونیر کامپوزیت مصرف شوند. این مواد خوراکی به صورت زیر هستند.

نوشیدنی های تیره رنگ

چای، کافئین، قهوه و آبمیوه هایی که رنگی تیره دارند می توانند زمینه های تغییر رنگ کامپوزیت ها را فراهم سازند؛ بنابراین مصرف آن ها توصیه نمی گردد. در صورت مصرف هرکدام از این نوشیدنی ها لازم است بلافاصله دهان مسواک زده و دهان خود را با آب شستشو دهید تا به این طریق اثری از این نوشیدنی ها بر روی دندان های شما باقی نماند.

غذاهای سفت

ساختار ونیر کامپوزیت ها مستحم است؛ اما این استحکام با استحکام دندان های طبیعی شما برابری نمی کند. با توجه به این موضوع نباید انتظار داشته باشید که کامپوزیت ها همچون دندان های طبیعی مقاومت بالایی را از خود هنگام مصرف مواد غذایی سفت نشان دهند. بر این اساس بهتر از گاز زدن غذاهای سفت مانند گوشت، ته دیگ و.. پرهیز نمایید؛ زیرا موجب شکسته شدن کامپوزیت ها می شوند.

بیشتر بخوانید: تفاوت ایمپلنت با پروتز دندان

غذا خوردن بلافاصله بعد از کامپوزیت دندان ممکن است؟

فرایند کامپوزیت ها به گونه ای است که دوره نقاهتی ندارند، بنابراین برای غذاخوردن بعد از کامپوزیت دندان محدودیتی ندارید. شما می توانید بلافاصله بعد از انجام کامپوزیت مواد غذایی مورد دلخواه خود را مصرف کنید؛ اما این مواد نباید رنگی تیره داشته و یا سفت باشند. هنگام خوردن غذا دقت کنید که فشاری به ونیرهای کامپوزیت وارد نگردد؛ چرا که مستعد شکستن هستند و نیاز به مراقبت دارند. اگر جزء افرادی هستید که هنگام انجام ونیر کامپوزیت از داروهای بی حس کننده استفاده کرده اید بهتر است تا 24 ساعت با دندان های کامپوزیت شده خود غذایی را نجویید.

غذا خوردن بلافاصله بعد از کامپوزیت

علت این امر را می توان بی حسی دهان تا چند ساعت پس از کامپوزیت دانست که موجب می شود هنگام غذاوردن متوجه فشاری که به کامپوزیت ها وارد می گردد نشوید. با دفع اثرات این داروها می توانید طبق معمول غذا خوردن خود را ادامه دهید. در راستای بررسی غذا خوردن بعد از کامپوزیت دندان لازم است بدانید که مصرف نوشیدنی های تیره رنگ می تواند موجب زرد شدن آن ها شود. توصیه داریم تا 48 ساعت پس از کامپوزیت این نوشیدنی ها را مصرف نکنید.

بیشتر بخوانید: اصلاح طرح لبخند

خوردن چه غذاهایی بعد از کامپوزیت دندان مجاز است؟

با توجه به مطالبی که در بخش قبل بیان شد مصرف مواد غذایی پختنی گزینه مناسبی برای مراقبت از دندان ها بعد از کامپوزیت است. اگر بخواهیم اشاره ای به این مواد غذایی داشته باشیم می توان سیب زمینی پخته، مرغ، ماکارونی، برنج، سوپ و … اشاره نمود که مصرف آن ها فشاری به دندان ها وارد نمی سازد. علاوه بر مواردی که بیان شد توصیه داریم غذاهای نرم را نیز در برنامه غذایی خود قرار دهید.

موادغذایی نرم مواردی همچون تخم مرغ، نام نرم، موز، مواد غذایی کنسروی، هلو و انواع آبمیوه های طبیعی می شوند. مصرف مکرر آب را نیز نباید فراموش کرد. در حال حاضر اکثر دندانپزشکان بر مصرف آب پس از پایان جلسات کامپوزیت تاکید دارند. حتما پس از هر وعده غذایی مقدار زیادی آب بنوشید تا دندان های شما به طور کامل تمیز شوند. این امر راهکاری عالی برای جلوگیری از زرد شدن دندان ها نیز به شمار می رود که نباید فراموش کرد.

سوالات متداول

چه غذاهایی می توانند به کامپوزیت ها آسیب بزنند؟

غذاهای سفت و نوشیدنی های رنگ تیره می توانند موجب زردی و شکسته شدن کامپوزیت ها شوند؛ بنابراین مصرف آن ها توصیه نمی گردد.

آیا نوشیدن آب تاثیری بر سلامت دندان ها پس از کامپوزیت دارد؟

با نوشیدن آب پس از هر وعده غذایی می توانید دندان های خود را به طور کامل شستشو داده و به این طریق مانع از تجمع باکتری بر روی کامپوزیت ها شوید.

پس از کامپوزیت باید چه غذاهایی مصرف کرد؟

غذاهای نرم مانند ماکارونی، برنج، سیب زمینی پخته، گوجه فرنگی، سوپ، آش و… آسیبی به کامپوزیت ها وارد نمی کنند؛ بنابراین مصرف آن ها مانعی ندارد.

نتیجه گیری

با توجه به مطالبی که بیان شد می توان به این نتیجه دست یافت که غذا خوردن بعد از کامپوزیت دندان ممنوعیتی ندارد؛ اما باید از مصرف مواد غذایی سفت و نوشیدنی های تیره رنگ پرهیز نمود. این نوشیدنی ها و مواد غذایی می توانند به دندان های شما آسیب رسانده و شرایط بدی را پیش روی شما عزیزان قرار دهند. توصیه داریم غذاهای نرم و آبمیوه های طبیعی را جایگزین این مواد غذایی نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط