مراحل کامپوزیت دندان شامل چه مواردی است؟ هر کدام از این مراحل چه جزئیاتی دارد و چگونه انجام می شود؟ اگر قصد دارید کامپوزیت دندان انجام دهید و می خواهید از نحوه انجام مطلع شوید، در ادامه با ما همراه باشید. ما در این مقاله به طور کامل این مراحل را مورد بررسی قرار می دهیم.
مراحل کامپوزیت دندان
بعد از مراجعه به دندانپزشک و بعد از معاینه و بررسی دندان های شما، مراحل کامپوزیت دندان توسط دندانپزشک انجام می شود. برای انجام کامپوزیت دندان می توانید به کلینیک دندانپزشکی کوشا مراجعه نمایید تا با ظرافت و دقت بالا کار زیبایی دندان های شما انجام شود.
مراحل کامپوزیت دندان را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم:
1- بررسی و مشاهده توسط دندانپزشک متخصص: اصولا برای نتیجه گیری از انجام تمام روش های زیبایی و مراقبتی، مشاوره با پزشک مهمترین بخش است. متخصص دندانپزشک عکس رادیولوژی دندان شما را بررسی می کند و با توجه به آن کامپوزیت دندان را برای شما توصیه خواهد کرد.
موضوع مهمی که در همین بخش اول اهمیت ویژه ای دارد، هزینه انجام کامپوزیت و بودجه شما برای آن است. با توجه به میزان بودجه خود و هزینه کامپوزیت های مختلف، می توانید از دندانپزشک برای مناسبترین کامپوزیت دندان مشاوره بگیرید.
2- انتخاب رنگ کامپوزیت دندان توسط مراجعه کننده: در اولین مراحل کامپوزیت دندان، بخش مهم انتخاب رنگ کامپوزیت حساسیت بالایی دارد. در این قسمت مراجعه کننده به کمک دندانپزشک خود می بایست رنگ کامپوزیت مورد نظر را انتخاب کند.
مراجعه کننده می تواند با توجه به پالت های رنگی دندانپزشک، کامپوزیت مورد نظر خود را انتخاب کند. توجه داشته باشید که با در نظر گرفتن مواردی مثل رنگ پوست، رنگ دندان های دیگر و فرم دهان خود می توانید کامپوزیت مناسبی را با مشورت دندانپزشک انتخاب کنید. برای مثال اگر رنگ پوست تیره ای دارید، شاید کامپوزیت خیلی سفید همخوانی مناسبی با دندان هایتان نداشته باشد.
به خاطر بسپارید که برای انتخاب خوب و اثربخشی در دیگر مراحل کامپوزیت دندان، بهتر است لب ها و پوست این ناحیه از صورت تان بی آرایش باشد تا دید دقیق تری داشته باشید.
3- آماده سازی دهان و دندان: در این مرحله می بایست چند نکته اساسی رعایت شود. ابتدا باید توجه داشته باشید دندان یا دندانهایی که قرار است کامپوزیت شود باید عاری از پوسیدگی و خرابی باشد. علاوه بر این، دندان های کناری نیز می بایست جرم گیری و پاکسازی شوند تا هارمونی مناسبی در دهان ایجاد شود.
با توجه به شرایط دندان شما، در صورت نیاز دندانپزشک می تواند مینای دندان شما را بتراشد و یا اینکه فقط پاکسازی و جرم گیری کاملی انجام دهد. پس از آن دندان می بایستی کاملا خشک و بدون رطوبت باشد.
4- اسید شویی دندان: بخش مهم دیگری که در مراحل کامپوزیت دندان باید رعایت شود، اسید شویی دندان هاست. البته در صورتی که کامپوزیت برای ترمیم خرابی دندان باشد، پیش از اسید شویی دندانپزشک اقدام به دریل کردن و پاکشویی لایه های زیرین و مینای دندان نیز می کند اما برای موارد زیبایی این مرحله مورد نیاز نیست.
گفتنی است که اسید شویی دندان آسیبی به لثه و دندان های دیگر شما نمی زند، اما بهتر است در این مرحله هیچ حرکتی نداشته باشید تا دندانپزشک با دقت بالایی اسید شویی دندان را انجام دهد.
5- ایجاد باندینگ برای قرار دادن کامپوزیت: با استفاده از نوعی پیوند دهنده، دندان برای کامپوزیت گذاری آماده می شود.
بیشتر بخوانید:
6- فرم دهی به کامپوزیت و دهان: در طول مراحل کامپوزیت دندان، پراهمیت ترین بخش که بر عهده دندانپزشک است، بخش فرم دهی (یا به اصطلاح طرح لبخند) می باشد. در این مرحله دندانپزشک با تکنیک های مختلف لایه گذاری، مواد را بر سطح دندان ها قرار می دهد. نتیجه این تکنیک، ایجاد بهترین نوع شکل دهی برای دهان و دندان خواهد بود.
می توانید برای اطمینان خاطر پیدا کردن هرچه تمام تر از دندانپزشک خود، کاتالوگ های فرم دهی های پزشکان را مورد بررسی قرار دهید تا از کیفیت کار آنها مطلع شوید.
7- استحکام و باندینگ کامپوزیت: پس از اعمال فرم دهی مناسب به دندان های کامپوزیتی، در این مرحله کامپوزیت روی دندان شما مستحکم شده و فرم ایجاد شده ثابت می ماند.
ناگفته نماند که اگر بنابر صلاحدید خودتان یا دندانپزشک احتیاج به اصلاح فرم دندان داشتید، در این بخش می توانید آن را تغییر دهید. البته با دقت در دیگر مراحل کامپوزیت دندان، ممکن است به این تغییر نیاز نداشته باشید.
8- پالیشینگ کامپوزیت دندان: پس از رضایت از فرم ایجاد شده دندان و دهانتان، دندانپزشک می تواند از دیسک های کوچک مخصوص و نوار سنباده های برای پالیش و جلادهی دندان استفاده کند. با این کار سطح دندان صاف و درخشنده می شود و نتیجه نهایی مطلوبی برای مراجعه کننده خواهد داشت.
9- تست گاز زدن: برای اطمینان از صحت مراحل کامپوزیت دندان، در این بخش مراجعه کننده کاغذ کاربنی را گاز می زند و دندانپزشک متوجه سلامت کار می شود و یا در صورت نیاز، اقدام به اصلاح می کند.
10- پالیشینگ مجدد: عموما این بخش مورد نیاز نیست اما در صورت نیاز و با توجه به نوع کامپوزیت، فرم لبخند و دندان شما، دندانپزشک پالیشینگ نهایی برای زیبایی بهتر دهان انجام خواهد داد.
تمامی این مراحل با بهترین مواد و کیفیت بالا در دندانپزشکی کوشا، بهترین کلینیک دندانپزشکی در ولیعصر انجام می شود.
مراحل کامپوزیت دندان چقدر طول می کشد؟
با توجه به مراحلی که توضیح دادیم، طول زمان کامپوزیت دندان برای افراد متغیر است. دلیل آن را می توان تفاوت در سلامت دندان افراد عنوان کرد. برای مثال برای مراجعه کننده ای که دندان هایی با پوسیدگی بیشتری دارد، کامپوزیت زمان تقریبی بیشتری می برد. زیرا برای طی کردن مراحل کامپوزیت دندان، پزشک می بایست به پاکسازی و مراقبت از دندان های خراب بپردازد که این باعث افزایش طول پروسه درمان می شود.
نتیجه گیری
پس از بررسی قدم به قدم این روش زیباسازی دهان و دندان، برای داشتن نتیجه دلخواه، می بایست تمامی مراحل کامپوزیت دندان را با دقت انجام دهید تا رضایت کامل داشته باشید.
سوالات متداول
خیر، در تمامی مراحل کامپوزیت دندان شما احساس درد و ناراحتی نخواهید داشت.
بسته به نظر دندانپزشک شما و شرایط دهان و دندان، هر کدام از این موارد را می توانید انتخاب کنید.
در هیچ بخش از مراحل کامپوزیت کردن، آسیبی به دهان، لثه و دندان ها وارد نمی شود.