Search
Close this search box.
پروتز-دندان-در-کیلنیک-دندانپزشکی-کوشا

پروتز دندان | مزایا، انواع و عوارض

پروتز دندان، یکی از روش های جایگزینی دندان های از دست رفته می باشد. این روش، با جایگزینی دندان های مصنوعی، سبب زیبایی دندان و زیبایی لبخند می شود. افراد به دلایل مختلف به بیماری های گوناگون دندان از جمله پوسیدگی، شکسته شدن یا خرابی دندان مبتلا می شوند؛ زمانی که شیوه های درمانی متفاوت باعث از بین رفتن عیب دندان نمی شوند، دندان را کشیده و با روش های متفاوتی از جمله پروتز دندان در پی جایگزینی دندان می شوند.

کلینیک دندانپزشکی کوشا تمامی خدمات ترمیمی و زیبایی دندان از جمله پروتز دندان را انجام می دهد. در ادامه به بررسی دقیق پروتز، انواع و کاربرد آن پرداخته شده است.

پروتز- دندان
پروتز دندان به دو روش ثابت و متحرک به دو صورت جزئی و کامل در دندانپزشکی کوشا انجام می شود

پروتز دندان چیست؟

پروتز دندان، یک روش درمانی برای زیبایی دندان ها است. انجام این روش درمانی بر اساس شرایط و وضعیت دندان و دهان بیمار انجام می شود.  پروتز دندانی در دو نوع پروتز ثابت و پروتز متحرک وجود دارد. منظور از پروتز ثابت بیشتر بریج دندان بوده و منظور از پروتز متحرک دندان مصنوعی می باشد. استفاده از نوع پروتز به تشخیص پزشک بستگی دارد. کلینیک دندانپزشکی کوشا خدمات زیبایی و درمانی مراجعین عزیز ارائه می دهد.

پروتز دندان یک نوع خدمات زیبایی در دندانپزشکی است که نقش دندان طبیعی را به صورت کامل یا جزئی ایفا می کند. پروتز دندان در زیبایی دندان و دهان و افزایش اعتماد به نفس فرد موثر است. نوع کامل یا جزئی آن بسته به میزان خرابی دندان دارد.

پروتز دندان براساس ساختار

  • پروتز دندان کامل یا دندان مصنوعی با اجزای مختلف تاج دندان، پل، ایمپلنت دندان و روکش گفته می شود.
  • پروتز دندان جزئی که بسته به  عیوب دندان، تاج یا روکش و.. است.

پروتز دندان براساس نوع کارایی:

  • پروتز دندان ثابت
  • پروتز دندان متحرک


انواع پروتز دندان

همانطور که پیشتر گفتیم پروتز دندان یک روش درمانی است و کاربردهای مختلفی دارد. پروتز دندان بر اساس قرارگیری در دهان و کارایی انواع مختلفی دارد. استفاده از هر کدام به شرایط بیمار با تشخیص پزشک بستگی دارد.

  ۱. پروتز دندان ثابت

پروتز ثابت دندان که به اسم روکش دندان نیز معروف است، به صورت ثابت و همیشگی در دهان قرار دارد. این پروتز به دلیل راحتی، طبیعی بودن و  داشتن ظاهر مناسب بسیار پر کاربرد است.

انواع پروتز ثابت دندان:

  • روکش تک واحدی دندان

پروتز دندان روکش تک واحدی برای زمانی است که میزان آسیب دیدگی دندان زیاد نبوده و دیواره های دندان از بین نرفته باشد. همچنین هنگامی که دندان شما تغییر رنگ داده و زر شده یا به دلیل چند بار پر کردن سیاه شده باشد، کاربرد دارد. روکش تک واحدی دندان مانع از پیشرفت خرابی دندان می شود.

بریج- دندان
  • بریج دندان

پروتز دندان به صورت بریج دندان برای زمانیست که بین دو دندان ثابت و سالم، چند دندان خراب شده و میزان زیادی از استخوان آن از بین رفته باشد. در این حالت از دو دندان سالم به عنوان پایه یا ستون استفاده کرده و بین دندان ها پل جایگزین می شود.

  ۲. پروتز دندان متحرک

پروتز متحرک دندان نوعی پروتز است که امکان گذاشتن و برداشتن توسط بیمار وجود دارد. زمانی که تعداد دندان های خراب و از بین رفته زیاد باشد و پروتز دندان ثابت برای فرد کاربرد نداشته باشد، از پروتز دندان متحرک استفاده می شود. میزان طبیعی و زیبایی پروتز متحرک دندان کمتر از ثابت است.

انواع پروتز متحرک:

  • پروتز پارسیل

پروتز پارسیل نوعی پروتز متحرک دندان است که به دندان تکه ای معروف است. این نوع پروتز چند مدل دارد:

  1. پروتزهای پارسیل به صورت تمام آکریل :برای مدت زمان خاص و به صورت موقت استفاده می شود.
  2. پروتزهای کروم کبالت: این نوع پروتز پارسیل برای زمانیست که دندان های انتهایی فرد از بین رفته و امکان جایگزینی دندان به صورت بریج وجود ندارد.
  • دندان مصنوعی

پروتز متحرک دندان مصنوعی برای زمانیست که فرد به طور کامل دندان های خود را از دست داده باشد. این نوع پروتز به دندان مصنوعی کامل نیز معروف است. با گذر زمان به دلیل مشکلات این نوع پروتز، مصرف این  نوع پروتز دندان متحرک کم شده و  از ایمپلنت دندان استفاده می شود.

** پروتز متحرک دندان مصنوعی در دو نوع معمولی و لثه نرم وجود دارد.

اونچر- دندان
اوردنچر دندان، یک نوع پروتز متحرک ترکیبی دندان مصنوعی با ایمپلنت است.
  • اوردنچر

اوردنچر نوعی پروتز متحرک دندان است. به زمانی که یک دست دندان کامل و ایمپلنت جهت جایگزینی دندان های از دست رفته استفاده شود، اوردنچر گفته می شود.

مزایای و عوارض پروتز دندان

پروتز دندان بر زیبایی چهره هنگام لبخند و افزایش اعتماد به نفس فرد موثر است.

  • جلوگیری از تحلیل استخوان فک
  • ارائه زیبایی دندان و لبخند زیبا
  • حفاظت از دندان های ترمیم شده
  • راحتی در نوشیدن و خوردن بدون  حس درد یا حساسیت

عوارض:

عوارض پروتز دندان همیشگی نبوده و ممکن است برای فرد ایجاد شود:

  • آلرژی و حساسیت
  • عدم سازگاری و ایجاد ناراحتی دهانی
  • نصب نامناسب پروتز
  • ایجاد تورم و التهاب کوتاه مدت ( در روزهای اولیه)

میزان دوام و ماندگاری پروتز دندان

میزان ماندگاری پروتز های دندان به نوع مراقبت شما بستگی دارد. اگر دو هفته اولیه را به خوبی گذرانده و از آن مراقبت کنید، پروتز دندان ماندگاری بالایی دارد. مراقبت های پروتز دندان از جمله عدم فشار زیاد به دندان پروتز و رعایت بهداشت دهان و دهان و.. است.

نتیجه گیری:

پروتز دندان یک نوع قرارگیری دندان مصنوعی در دهان برای زیبایی دندان ها می باشد. پروتز دندان براساس ساختار و عملکرد انواع متفاوتی دارد؛ که در این مقاله به طور دقیق به آنها اشاره شده است. هزینه پروتز دندان بسته به شرایط و وضعیت دهان بیمار متفاوت است. جهت مشاوره و آگاهی از هزینه ها با ما در تماس باشید.

سوالات متداول پروتز دندان:

چه عواملی در انتخاب پروتز دندان موثر است؟

شرایط و  وضعیت دهان و دندان فرد و تشخیص پزشک در انتخاب موثر است.

آیا نوشیدن و غذا خوردن با پروتز دندانی سخت است؟

در ابتدا کمی دشوار است، اما پس از چند هفته راحت می شود.
** از خوردن غذاهای چسبناک و سخت خودداری کنید.

آیا پروتزهای دندانی روی صحبت کردن  تاثیر می گذارند؟

در بعضی افراد، پس از قرار گیری پروتز، ممکن است تلفظ برخی کلمات سخت باشد. در این حالت با تمرین، آواز خواندن یا صحبت کردن، تکلم و تلفظ کلمات خود را بهبود دهید. پس از گذراندن دوره نقاهت، صحبت کردن راحت می شود.

آیا همیشه باید از پروتز دندان استفاده کرد؟

در صورتی که پروتز دندان متحرک استفاده کنید، نحوه استفاده به شما آموزش داده می شود. اما در دو هفته اول 24 ساعت شبانه روز از پروتز دندانی استفاده کنید که متوجه مشکلات و حساسیت های احتمالی شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط