Search
Close this search box.
مزایای کامپوزیت دندان

تاثیرات شگفت انگیز کامپوزیت دندان بر زیبایی لبخند شما

کامپوزیت دندان، یکی از روش‌های ترمیم و زیباسازی دندان‌ است. در این مقاله، قصد داریم در خصوص کامپوزیت دندان، مزیت‌های آن، چگونگی انجام و اینکه برای چه کسانی مناسب است، صحبت کنیم. اگر به دنبال به دست آوردن اطلاعات مفید و کاربردی درخصوص کامپوزیت دندان هستید، خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان یا کامپوزیت ونیر یکی از روش‌های زیبا‌سازی دندان‌ها و اصلاح فرم لبخند است. کامپوزیت برای ترمیم شکستگی، پوسیدگی و روکش دندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای کامپوزیت دندان از‌مواد خمیری که همرنگ دندان‌ است، استفاده می‌شود، همچنین، این مواد یکی یکی بر روی دندان‌ها نصب می‌شوند.

کامپوزیت دندان په مزیت هایی دارد؟

کامپوزیت دندان دارای مزیت‌های بسیاری است که در این بخش به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • در این روش نیازی به دستکاری بافت دندان و تراشیدن بخش‌های مختلف آن نیست. تنها در مواردی که دندان‌ها زرد و بد رنگ هستند یا بخشی از دندان‌ها کج شده‌اند یا تعدادی از دندان‌ها بزرگ‌تر از بقیه دندان‌ها باشند یا تعدادی از دندان‌ها جلوتر باشند نیاز به تراشیدن وجود دارد.
  • کامپوزیت دندان را به آسانی می‌توان حالت داد و به فرم دندان‌های شمادر آورد. بنابراین، در صورتی که بخشی از کامپوزیت دچار آسیب شود،  به راحتی می‌توان آن را ترمیم و بازسازی نمود.
  • کامپوزیت دندان از مقاومت بسیار خوبی در مقابل فشارها و ضربه‌هایی که ممکن است به آن وارد شود، برخوردار است.

کامپوزیت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

  • کامپوزیت دندان برای کسانی که دندان‌های  یکدستی دارند یا ارتودنسی کرده‌اند، بسیار مناسب است.
  • کامپوزیت برای افرادی که دندان‌های بد فرم، دندان‌های شکسته و  بد رنگ دارند، مناسب است.
  • افرادی که دوست دارند رنگ و شکل ظاهری دندان‌های خود را تغییر دهند، کامپوزیت دندان گزینه‌ی مناسبی برای آن‌ها است.
  • افرادی که روی دندان آن‌ها لکه‌های پر رنگ وجود دارد یا دندان آن‌ها دچار تغییر رنگ زیاد شده است، می‌توانند از کامپوزیت استفاده کنند.
کامپوزیت ونیر دندان

کامپوزیت دندان چگونه انجام می‌شود؟

مشورت کردن با پزشک متخصص: وقتی تصمیم گرفتید از کامپوزیت دندان برای برطرف کردن مشکلات دندان خود استفاده کنید، لازم است نزد پزشک متخصص و با مهارت بروید و از او درباره کامپوزیت دندان‌های خود مشورت بگیرید.

  • انتخاب رنگ مناسب کامپوزیت: در انتخاب رنگ کامپوزیت دندان به رنگ پوست خود دقت کنید. اگر پوست تیره‌ای دارید، رنگ سفید کامپوزیت برای شما مناسب نیست. اگر رنگ پوست شما روشن است، از رنگ‌هایی که تیره هستند، استفاده  نکنید. برای انتخاب مناسب کامپوزیت دندان بهتر است با پزشک متخصص خود مشورت کنید تا رنگ مناسب به شما پیشنهاد دهد.
  • آماده کردن دندان‌ها: پیش از اینکه کامپوزیت بر روی دندان‌های شما قرار داده شود، پزشک شروع به آماده‌سازی و تمیز کردن دندان‌های شما می‌کند تا  مواد غذایی و جرم و پلاک روی دندان‌ها از بین بروند.
  • اسید شویی سطح دندان: از اسید شویی برای  متصل کردن و ایجاد هماهنگی میان مواد کامپوزیت و سطح دندان‌ها  استفاده می‌شود.
  • قرار دادن عامل پیوند دهنده کامپوزیت: در این مرحله از یک ماده پیوند دهنده برای قرار دادن کامپوزیت بر روی دندان‌ها استفاده می‌شود.
  • شکل دادن به ماده کامپوزیت: شکل دادن به ماده کامپوزیت، به خاطر اثر مستقیمی که بر نتیجه ترمیم دندان دارد، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و نحوه شکل دادن صحیح می‌تواند تاثیر قابل توجهی در نتیجه ترمیم دندان داشته باشد.
  • سفت کردن مواد بر روی دندان: بعد از اینکه که لایه‌ها بر روی دندان قرار داده شدند، پزشک نور لیزر را بر روی مواد می‌تاباند تا بر روی دندان سفت و محکم شوند.
  • پالیش کردن کامپوزیت: در این مرحله دندانپزشک برای اینکه دندان‌ها دارای سطح صاف و یکدست و طبیعی باشند،  سطح مواد کامپوزیت را پالیش می‌کند.
  • بررسی نحوه گاز زدن: دلیل انجام این کار، بررسی نحوه گاز زدن و جویدن فرد بیمار است تا این کار به نحو صحیح انجام شود.

کامپوزیت دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟

این روش برای اکثر افراد مناسب است، اما برای بعضی از افرادی که دندان‌هایشان شرایط خاصی دارد، مناسب نیست.

به دلیل اینکه کامپوزیت دندان یک شیوه درمانی بدون تراش برای ترمیم دندان‌ها است، این روش نمی‌تواند به درمان نامنظمی‌های غیرمعقول دندان کمک کند.

اگر نامنظمی دندان‌ها شدید باشد، ابتدا باید به جراح فک و دندان مراجعه کرده و درمان ارتودنسی را انجام دهید. افرادی که نامنظمی دندان‌هایشان خفیف است، می‌توانند با استفاده از روش کامپوزیت دندان، طرح لبخند خود را زیباتر کنند.

نتیجه‌گیری

در این مقاله، در خصوص اینکه کامپوزیت دندان چیست، صحبت کردیم، سپس به بررسی مزیت‌های آن پرداختیم. در نهایت، درباره اینکه این روش برای چه افرادی مناسب است و چگونه این کار انجام می‌شود، مطالب مورد نظر را بیان نمودیم. برای مشاوره و نوبت گیری از کلینیک دندانپزشکی کوشا می توانید با شماره ۰۲۱۸۸۷۹۵۶۶۳ تماس بگیرید.

 

سوالات متداول کامپوزیت دندان

دندان کامپوزیت شده چقدر ماندگاری دارد؟

عوامل بسیاری بر روی مدت زمان ماندگاری کامپوزیت دندان تاثیر دارند، از جمله این عوامل می‌توان به  جنس کامپوزیت، نحوه قراردادن آن بر روی دندان‌ها، مراقبت شخصی، رعایت کردن بهداشت دهان، نوع رژیم و مواد غذایی مورد استفاده و… اشاره نمود.

پس از انجام کامپوزیت از چه روش‌هایی برای مراقبت کردن استفاده کنیم؟

به طور مرتب و مداوم از مسواک و نخ دندان استفاده کنید، غذاهای سفت نخورید چون امکان دارد موجب شکسته شدن دندان‌های شما شوند. همچنین از خوردن غذاهایی که موجب رنگی شدن دندان‌ها می‌شود پرهیز کنید. در این زمینه حتما از مشاوره پزشک خود استفاده کنید.

آیا کامپوزیت دندان درد دارد؟

جواب منفی است. چه در حین انجام کار و چه بعد از تمام شدن کامپوزیت، شما دردی احساس نخواهید کرد.

آیا دندان‌های کامپوزیت شده شبیه دندان‌های طبیعی فرد است؟

اگر کامپوزیت دندان توسط پزشک متخصص و مجرب انجام شود، دندان‌های کامپوزیت شده با دندان‌های طبیعی همخوانی زیادی خواهند داشت. البته برای اینکه دندان‌های کامپوزیت شده شبیه به دندان‌های طبیعی باشد، باید از روش‌های مناسب و مواد درجه یک استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط